SHPËRNDAJE

Ngrënia e një cope akulli në formë të akullores në diellë mund t’i shkaktojë djegie të tmerrshme fëmijës suaj. Një përvojë të ngjashme dhe të hidhur ka përjetuar një nënë 32 vjeçare në SHBA, derisa e njëjta ka mbetuar e tmerruar me efektin që kanë shkaktuar disa fluska në gojën e djalit të saj 5 vjeçar.

Javën e kaluar, Amy Parkin-Lou, 32 vjeçare kishte marrë pjesë në një festë luksoze meksikane, me ç’rast djali i saj 5 vjeçar mori një akullore me përbërës natyral e cila rezultoi e tmerrshme për tw, shkruan Daily Mail.

Si pasojë e saj, atij iu shkaktuan kruarje të cilat më vonë u diagnostifikuan si phytophotodermatitis.

E gjithë kjo mësohet të jetë si pasojë e reagimit kimik në mes dritës së diellit, kimikateve të caktuara dhe lëkurës.