SHPËRNDAJE

Raportet e mëparshme sugjeruan që Apple ishte duke u përgatitur për të filluar prodhimin në masë të një iPhone 9 të ri me çmim të lirë në shkurt, me një nisje të mundshme në mars.

Sidoqoftë, shpërthimi i fundit i Coronavirus mund të ketë një ndikim negativ në planet e Apple.

Një Coronavirus i ri ka filluar në Wuhan Kinë, dhe ka shkaktuar më shumë se 100 vdekje, me mijëra të infektuar ende.

Shkalla e vdekshmërisë mund të duket relativisht e ulët, rreth 1%, por është një virus që përhapet me shpejtësi, dhe qeveria kineze po merr masa për ta kontrolluar atë.

I gjithë qyteti i Wuhan është vënë nën izolim.

Të gjitha transportet publike brenda dhe jashtë qytetit janë pezulluar.

Problemet e Apple do të fillonin nëse virusi arrin në qendrat e prodhimit të Apple, të tilla si Foxconn dhe Pegatron, të cilat ndodhen në Zhengzhou dhe Shanghai, përkatësisht.

Këto qendra janë më shumë se 500 km larg nga Wuhan, por ato gjithashtu mund të preken nga virusi.

Mark Gurman i Bloomberg ka raportuar se prodhimi i iPhone 9 mund të ndikohet nëse qeveria, Pegatron ose Foxconn vendosin të mbyllin fabrikat për të parandaluar ndotjen pasi që ka pasur raste të konfirmuara të Coronavirus në afërsi.

Përveç iPhone 9, prodhimi i iPhone 11 dhe AirPods gjithashtu mund të ndikohet, nëse virusi nuk kotnrollohet.