SHPËRNDAJE

Shqiptarët e Luginës së Preshevës kërkojnë bashkim me Kosovën.

Kjo gjë dihet botërisht.

Në Kosovë është krijuar opinoni se, politikës në Luginë nuk po i intereson bashkimi, sepse ata po merren me njëri-tjetrin dhe se janë të përçarë deri në ekstremitet.

Në Luginë është krijuar opinioni se, kosovarët nuk po na dojnë, më shumë po e duan veriun me serb se sa Luginën me shqiptarë.

Krejt kjo po ndodh për shkak se qytetarët e dy anëve nuk kanë informacione dhe në ktë mënyrë situata po paragjykohet.

Heshtja e kohëve të fundit nga akterët, nuk do të thotë që procesi ka stagnuar, ai është duke vazhduar, ndoshta edhe me intenzitet më të madh.

Kosova, Sërbia dhe Shqipëria gjenden përballë një krize institucionale dhe presionit qyetar për zgjedhje të reja.

Kjo gjë nuk po ndodhë sepse nuk po i konvenon faktorit ndërkombëtar, sepse është investuar në këtë klasë politike dhe po këta akterë duhet ta arrijnë marrëveshjen përfundimtare.

Shqiptarëve kudo që janë, nuk i duhet më Status-quoja politike.

Bashkmi, korigjimi dhe korigjimi i lehtë janë disa nga opsionet e përmendura.

Qëndrimi ynë është, thoni si të doni, por ndarjen e Luginës as mos e mendoni./presheva.com/