SHPËRNDAJE

Stilistët dhe floktarët nga qytete të ndryshme të botës po arrijnë që sërish t’i mrekullojnë klientet e veta dhe të tregojnë kreativitetin e tyre

‘Balayage’ është një ndër teknikat më të popullarizuara të nuancimit të flokëve. Në këtë mënyrë arrihet kalimi nga rrënja e errët drejt majave më të ndritshme.

Një ndër floktaret më kreative është Jessica Ault, e cila kohë më parë në profilin e vet në Instagram ka publikuar fotografinë e balajazhit të kundërt!

Floktarja klientes së vet ia ka shndritur flokët pranë rrënjëve, pastaj ka bërë një kalim të lehtë me disa nuanca ngjyrë të gështenjta, për të arritur deri te ngjyra e çokollatës në fundin e flokëve.

Duhet të dihet që ky lloj shkëlqimi është më i vështirë të bëhet se ai klasik, për shkak që ngjyra themelore është ajo e verdha.

Nëse keni flokë natyralë të errët, patjetër duhet t’i ngjyrosni disa herë, për të arritur nuancën ideale të shndritshme, në të cilën nuk është e verdha.

Pastaj duhet zgjedhur ngjyrën më të errët për fundin e flokëve, me ç’rast mund të përcaktoheni për tone të ngrohta apo të ftohta. Këto dy tone do të bëhen baza e ngjyrës së re të flokëve tuaja.

Përparësia e kësaj mënyre të ngjyrosjes së flokëve është që asnjë ‘balayage’ nuk i ngjan tjetrit! Gjithmonë mund të shpikni kombinimin unik të ngjyrave.