SHPËRNDAJE

Dizelët mund të kenë “fituar” një reputacion të keq në vitet e fundit, por ato janë ende të njohura në shumë tregje dhe favorizohen nga shumë prodhues të makinave për lloje të caktuara automjetesh, veçanërisht kamionë dhe SUV të mëdhenj.

Dy nga SUV-ët më të mirë të naftës në treg janë Audi SQ7 dhe BMW X5 M50d.

Fuqizimi i këtij të fundit është një inline-gjashtë dizel me jo më pak se katër turbochargers, duke rezultuar në një shifër mbresëlënëse prej 395 kuajfuqi, shkruan IndeksOnline.

Audi nuk mund të ketë katër turbochargers si X5 M50d, por, në sajë të përdorimit të një motori 4,0-litërsh V8, me një kompresor me energji elektrike për të eliminuar vonesat turbo, ajo gjeneron 429 kuajfuqi.

Video më poshtë tregon se si këto shifra përkthehen në botën reale dhe e sheh fytyrën e X5 M50d kundër Audi SQ7 të lartpërmendur.

Ashtu siç thamë, ky është një test i vërtetë, ku numrat zyrtarë nuk tregojnë gjithmonë të gjithë historinë. Sa i përket asaj që ndodhi në këtë duel … mirë, thjesht mund të befasoheni.