SHPËRNDAJE

Shtatzëna të dashura, për të shmangur çfarëdo problemi, është me rëndësi që me kohë të informoheni për rregullat e reja jetësore.

Qe se çfarë thonë ekspertët për larjen në ujë të ngrohtë gjatë shtatzënisë…

Shtatzënat nuk do të duhej të laheshin me ujin i cili është aq i nxehtë sa që të ngrejë temperaturën e trupit deri në 38 apo 39 gradë Celsius më shumë se dhjetë minuta.

Kapërcimi i kësaj temperature mund të shkaktojë hipertermi, gjendje në të cilën trupi absorbon më shumë nxehtësi se sa liron.

Studimet e kanë lidhur temperaturën e lartë trupore, posaçërisht në shtatzëninë e hershme, me defektet e gypave neutralë, siç janë spina bifida.

Pos nëse nuk jeni adhuruese e vërtetë e djegieve pas larjes, nuk keni përse të frikësoheni.

Megjithatë, për të shmangur çfarëdo problemi qoftë, mbani temperaturën e cila do t’ju jetë e këndshme, mirëpo jo të nxehtë shumë që t’ju bëjë të djersiteni dhe të skuqeni në lëkurë.

Do ta dini që temperatura trupore rritet nëse ndieni që jeni skuqur dhe filloni të djersiteni. Nëse ndodh kështu, dilni nga vaska dhe lini që uji të ftohet.