SHPËRNDAJE

BMW ka fituar kurorën e shitjeve luksoze me markën gjermane që përfundoi vitin 2019 me 324.826 shitje në Shtetet e Bashkuara.

Shitjet u rritën 4.4% nga viti 2018 dhe BMW kreditoi rritjen në modele të tilla si X3, X5 dhe X7. Kompania gjithashtu vuri në dukje se Seritë 3 të reja ishin “interpretuesi më i mirë në segmentin premium sedan”.

Ndërsa 3-Series është në një fillim të fortë, shitjet e crossovers BMW u rritën 35.5% nga 2018, në 159.227 njësi.

Shitjet e makinave, nga ana tjetër, ranë -14.4% në 165.549 njësi. Nëse ky trend vazhdon, shumica e shitjeve të BMW do të vijnë nga modelet crossover në të ardhmen e afërt, shkruan IndeksOnline.

Mercedes nuk ishte shumë larg, pasi ata shitën 316,094 njësi në 2019 – duke përjashtuar furgonët Sprinter dhe Metris. Shitjet ishin në thelb të pakta në krahasim me vitin 2018 pasi kompania shiti vetëm 135 automjete shtesë.

Ashtu si BMW, shitjet e makinave kanë rënë në modele si CLA (-45.0%), C-Class (-18.6%), E- / CLS-Class (-13.6%), S-Class (-16.4%), SLC ( -7.7%) dhe SL (-20.5%) të gjithë pësuan rënie të konsiderueshme.

Pikat e vetme të ndritshme ishin A-Class i ri, i cili rriti 17.641 shitje, dhe AMG GT 4-Door Coupe i cili ndihmoi në rritjen e shitjeve të AMG GT 175.9% në 4.208 njësi.

Shitjet e G-Class u rritën me 85.1% në 7.348 njësi, ndërsa GLE dhe GLC patën rritje përkatësisht prej 8.6% dhe 5.6%.

Lexus përfundoi i treti pasi ndërmarrja lëvizi 298.111 automjete në 2019. Kjo është një rënie e lehtë prej 0,1%.

Vendi i katërt shkoi për Audi-në e cila pa shitjet të rriten për 0.4% në 224.111 njësi. Cadillac gjithashtu u rrit me 1.0% në 156.226 ndërsa shitjet e Lincoln u rritën me 8.3% në 112.204 njësi.