SHPËRNDAJE

Gjashtë dekada pasi Mini filloi linjat e prodhimit në Oksford, pronari i saj BMW ka zbuluar një version të ri elektrik, që shpreson të hapë një epokë të re – dhe të ndihmojë prodhuesin e makinave gjermane të arrijë objektivat e emetimeve të BE.

BMW tha se kishte 15,000 shprehje interesi përpara se librat e porositjes të hapeshin të martën. Dërgesat e para për konsumatorët priten në tremujorin e parë të vitit 2020, me një çmim prej 24,400 £.

Investimi në Mini-n e ri do të ruajë punët e rreth 5,000 punëtorëve në fabrikën e Oksfordit në një kohë të pasigurt për një industri që presin qartësinë e Brexit. Fabrika prodhoi 234,501 Mini dhe Mini Clubman makina në 2018, një rritje prej 4.8% nga viti në vit.

Nisja vjen në një moment veçanërisht të rëndësishëm për BMW pasi kërkon një kryeshefi të ri, pasi Harald Krüger javën e kaluar tha se nuk do të kërkonte zgjatjen e mandatit të tij në detyrë.