SHPËRNDAJE

Shenjat e reja që paraqesin një pamje të një iriqi do të shfaqen në rrugët e Mbretërisë së Bashkuar, për të paralajmëruar shoferët për rreziqet potenciale të shkaktuara nga krijesat e shtangura dhe kafshët tjera të vogla.

Ato do të vendosen në zona me numër të madh të kafshëve të tilla si iriq, vidra apo ketra.

Shenjat aktuale përqendrohen në lloje më të vogla të tilla si zhabat, apo dreri dhe bagëtia.

Departamenti i Transportit thotë se shpreson të ndihmojë në parandalimin e aksidenteve dhe të kthejë një rënie në numrin e aksidenteve në kafshët e egra.

Sekretari i Transportit Chris Grayling u bëri thirrje autoriteteve lokale dhe grupeve të mirëqenies së kafshëve për të identifikuar pikat e fatkeqësive të aksidentit dhe kafshëve të egra ku shenjat e reja duhet të vendosen.

DfT thotë se midis 2005 dhe 2017, 100 njerëz u vranë dhe 14.173 të tjerë u plagosën në aksidente në Britani, ku një kafshë, duke përjashtuar kuajt, ishin në rrugë.