SHPËRNDAJE

Kemi folur shumë për efektet e shëndetshme që ka çaji i të gjitha llojeve, por në veçanti çaji i zi është një çaj që përmirëson qarkullimin e gjakut dhe në sasi të mëdha, zvogëlon rrezikun nga hemorragjia cerebrale.

Ai është i pasur me antioksidues, të cilët luftojnë molekulat e dëmshme të grumbulluara në trup, duke bërë të mundur që të zvogëlojë rrezikun nga hemorragjia cerebrale, kanceri, diabeti dhe problemet e mishrave të dhëmbëve.

Studimet tregojnë se tri gota çaj të zi në ditë, janë 11 për qind më pak të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës në krahasim me ata që nuk e përdorin.