SHPËRNDAJE

Studime të shumta kanë treguar se pajisjet tekonologjike janë tejet të dëmshme për shëndetin e njeriut. Ato mund të shkaktojnë probleme në shikim, qëndrim por edhe në kockat e njeriut.

Kështu, studimi i fundit i realizuar nga shkencëtarët në Universitetin e Sunshine Coast në Australi thotë se celularët mund të krijojnë “thumba” në kocka të bazuara në kafkë.

Ata skanuan më shumë se një mijë kafka të njerëzve në grupomoshat 18-86 vje. Kreu i studimit, Dr David Shahar tha: “Unë kam qenë doktor për 20 vite dhe vetëm dekadën e kaluar kam zbuluar se pacientët e mi kanë këtë shenjë në kafkë”.

Doktori sugjeroi se arsyeja përse “thumbat” mes kockave po bëhen gjithnjë e më të zakonshme janë sepse njerëzit, veçanërisht të rinjtë, kalojnë shumë kohë duke shikuar poshtë.