SHPËRNDAJE

«Nëse ka nevojë për një zgjatje të mandatit për hetimet e Prokurorisë Speciale, atëherë ajo duhet ta marrë këtë mandat», mendon Ahmeti. «Duhet të sqarohen të gjitha këto skandale, që të mos ketë hapësirë për interpretime të tjera në opinionin publik.»

Gazeta e majtë austriake Der Standard, në fillim të dhejtorit 2016 intervistoi liderin e BDI, Ali Ahmetin, ku ky i fundit foli edhe për Prokurorinë Speciale – një temë mjaft e rëndësishme ditëve të fundit në Maqedoninë Veriore.

Partia e deritanishme qeveritare shqiptare, BDI, e di se ka humbur përkrahje. Shefi i BDI-së, Ali Ahmeti, për sa i përket koalicionit është i hapur për të gjitha opsionet. Ai haptazi nuk do ta trembë partnerin e deritanishëm të koalicionit, VMRO. Ajo është kundër një zgjatjeje të afatit të hetimit për sqarimin e keqpërdorimit të pushtetit dhe korrupsionit, të cilat u kuptuan përmes publikimit të përgjimeve. BDI në këtë temë do të gjejë një konsensus me VMRO-në.

«Nëse ka nevojë për një zgjatje të mandatit për hetimet e Prokurorisë Speciale, atëherë ajo duhet ta marrë këtë mandat», mendon Ahmeti. «Duhet të sqarohen të gjitha këto skandale, që të mos ketë hapësirë për interpretime të tjera në opinionin publik.»

Lindën pyetja, a janë sqaruar gjithë këto skandale, që BDI tashmë nuk mbështet katërcipërisht zgjatjen e mandatit për Prokurorinë Speciale.