SHPËRNDAJE

Një eksperte e gjuhës trupore dhe psikologe ka zbuluar se çfarë thotë ‘pozicioni’ i uljes në divan për çifte.

Georgina Barnet ka zbuluar shtatë pozicione se si çiftet qëndrojnë ulur afër njëri-tjetrit, shkruan.

Të gjeturat tregojnë se çiftet relaksoheshin së bashku në dhomën e ndenjes mund të zbulonin shumë më tepër për marrëdhëniet e tyre.

Sipas studimit 37% e çifteve preferojnë të ulen në divane të veçanta.

1. Në divane të ndryshme – 37% ulen në këtë mënyrë me partnerin e tyre

Ky pozicion nuk tregon domosdoshmërisht ndonjë problem. Mungesa e afërsisë në këtë pozitë dukshëm vërehet, marrë parasysh që ata qëndrojnë indifferent ndaj njëri- tjeterit.

2. Këmbët në prehër

Kushdo që i ka këmbët e partnerit në prehër kjo do të thotë se ai/ajo ka lidhjen në kontroll.

Ky pozicion do të thotë se ai/ajo kërkon vëmendje dhe ka pozitë dominuese, ndoshta në marrëdhënie.

Ky qëndrim zakonisht tregon për një marrëdhënie të lumtur, duke nënkuptuar se çifti janë të lumtur me njëri-tjetrin.

3. Pozicioni krah për krahë

Kjo pozitë është fotografia e një çifti të lumtur dhe të kënaqur. Ata nuk janë në rreshtin e parë të pasionit, por janë të lidhura dhe kërkojnë të kenë kontakt të vazhdueshëm me njëri-tjetrin.

Çiftet që ulen në këtë pozitë kanë besim në marrëdhëniet dhe kanë një nivel besimi. Aty poashtu ka intimitet të kombinuar me lirinë.

4. Pozita- ulur në anët e kundërta të divanit

Ky pozicion nganjëherë njihet si ‘bookends’ dhe me të vërtetë është një paraqitje vizuale e asaj që po ndodh në një marrëdhënie. Kjo zakonisht tregon një çift që është shkëputur.

Qëndrimi në anën tjetër mund të jetë një sjellje proteste për të provuar dhe për të bërë një pikë pas rreshtit.

5. Pozicioni në qoshe …

Ekziston afërsia në këtë marrëdhënie, por ky pozicion mund të nënkuptojë gjithashtu një diferencë të fuqisë në marrëdhëniet.

Personi që shtrihet në qoshe po zoteron hapësirën, duke sugjeruar besim dhe fuqi në marrëdhënie.

6. Ulja e çiftit në mes të divanit

Kjo mund të shihet si pozita më e dashur. Ka barazi në këtë marrëdhënie dhe një lidhje të vërtetë – fokusi kryesor i të qenit në divan është bashkimi.

Kjo shpesh gjendet në fillim të një marrëdhënieje ku ka më shumë nevojë për siguri dhe pasioni është ende shumë i fortë!

7. Qëndrimi me këmbët e ngulitura

Ky pozicioni, në përgjithësi flet për një rehati brenda çiftit.

Ashtu si me çiftet më të hershme, personi në qoshe tenton të jetë më i fortë në marrëdhënie dhe partneri më i nënshtruar.