SHPËRNDAJE

Fëmijët përfaqësojnë të ardhmen.  inkurajoni, mbështesni dhe udhëzoni ata.

10 gjërat që duhet të ua thoni fëmijëve çdo ditë

Më trego një gjë të mirë

Të fokusoheni në pozitivitet, i mbani gjerat negative larg fëmijës tuaj.

Jam shumë krenare që ti…

Gjithmonë mbështetni fëmijën tuaj për gjërat pozitive në mënyre që te vazhdoj me sjellje të mirë.

Si po ndihesh?

Të pyesni fëmijën për gjendjen emocionale, i tregoni atij se me të vërtetë interesoheni për të.

Daughter paints Daddy’s face

Çfarë do të bëje ti?

Të kërkoni mendimin e fëmijës e bëni atë që të ndihet i pavarur dhe me përgjegjësi në të ardhmen.

Më pëlqen kur ti…

Lëvdatat për sjelljet e mira i shtyjnë fëmijët që të vazhdojnë më veprime të tilla.

Jam krenare me ty!

Psikologët thonë se kjo shprehje është po aq e rëndësishme sa shprehja e dashurisë.

Më fal!

Kështu ju i tregoni fëmijës se të gjithë bëjmë gabime pa marrë parasysh moshën.