SHPËRNDAJE

Facebook ka prezantuar qetësisht një ndërfaqe të re për përdoruesit me pamje të re në desktop, e cila gjithashtu sjell modalitetin e errët.

Disa përdoruesve tashmë u është dhënë qasje testimi në versionin e ri të faqes.

Dizajni i ri u njoftua për herë të parë në Prill 2019, dhe nuk është e qartë pse faqja ka marrë kaq shumë kohë për të filluar lansimin.

Versioni i ri ndryshon paksa logon, duke e bërë sfondin e kaltër në formë të rrethit në vend të katrorit, dhe ka edhe një ngjyrosje pak më të lehtë të së kaltrës.

Ata që janë ftuar të provojnë versionin e ri të Facebook, gjithashtu mund të zgjedhin midis sfondit standard të bardhë dhe sfondit të ri në modalitetin e errët, të ngjashëm me ato që janë bërë të njohura në shumë aplikacione të tjera gjatë muajve të fundit.

View image on Twitter

Në deklaratën e parë të prillit, Facebook tha: “Ne sapo njoftuam një dizajn të ri, të ri për Facebook që i bën komunitetet po aq qendrore sa miqtë. FB5 është më i thjeshtë, më i shpejtë, më përfshirës dhe e bën më të lehtë gjetjen e asaj që po kërkoni dhe arritjen tek tiparet tuaja më të përdorura.”

Ridizajni mund të ketë për qëllim t’i jap Facebook-ut një shansë të re në një kohë kur shumica e titujve që ka krijuar ndërmarrja kanë qenë jashtëzakonisht negative.

Pak kohë më parë, themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, dukej të pretendonte se platforma e tij mund të kishte parandaluar Luftën në Irak.