SHPËRNDAJE

Me temperatura që fluturojnë këtë fundjavë, mos injoroni këto shenja paralajmëruese të goditjes së nxehtësisë.

Është kritike për të qëndruar cool. Kjo është veçanërisht për të moshuarit, fëmijët e vegjël dhe njerëzit që marrin pjesë aktivisht në aktivitete në natyrë, siç janë punëtorët e ndërtimit dhe atletët.

Mos i injoroni këto faza të sëmundjeve të lidhura me nxehtësinë:

Dhimbjet e muskujve

Spazma të forta të muskujve ndodhin si rezultat i kripës dhe humbjes së ujit pas ushtrimit, më shpesh në duar, viça dhe këmbë.

Rraskapitje

Më shumë se vetëm të ndihesh i lodhur, rraskapitja është një gjendje serioze e shkaktuar nga ekspozimi ndaj temperaturave të larta, lagështisë dhe aktivitetit fizik të mundimshëm, shkruan Indeksonline.

Në këto ditë e tëra që duhet të bëni është të pini një gotë ujë çdo orë, të shmangni përdorimin e alkoolit, të kontrolloni temperaturën e jashtme gjatë ditës.