SHPËRNDAJE

BasketballKosova

Federata e Basketbollit të Kosovës (FBK) është pranuar në Federatën Ndërkombëtare të Basketbollit (FIBA).

Federata e Basketbollit të Kosovës është pranuar me të drejta të plota në shtëpinë më të madhe të basketbollit botëror FIBA.

Këtë vendim e ka marrë FIBA gjatë mbledhjes që mbajti sot, ku Kosova është bërë anëtari i 215 i kësaj organizate dhe e 52në FIBA Europë.

Lajmi është konfirmuar edhe nga kryetari i FBK-së, Erolld Belegu, i cili ka uruar të gjithë përmes një postimi në Facebook.

“13 mars 2015, Kosova bëhet anëtare e 215 e FIBA-s dhe anëtare e 52 e FIBA Europe. E premte me fat. Urime Kosovë”, shkruan Belegu.

Ky është lajmi është më i miri për basketbollistët kosovarë, dyert e të cilëve do të jenë të hapur në Evropë që nga fillimi i edicionit të ardhshëm.

Kujtojmë se FBK tash e disa vite ka kërkuar anëtarësimin në këtë organizuat por ishte refuzuar, ndërsa pas ndërkombëtarizimit të Komitetit Olimpik të Kosovës janë hapur rrugët për anëtarësimin në FIBA.