SHPËRNDAJE

Pjesëtarët e frontit “Ernesto Che Guevara”, pjesë e forcave guerile të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të Kolumbisë, janë një prej grupeve militante më të vjetra në Amerikën e Jugut.

Ata janë përfshirë në një konflikt të armatosur me qeverinë kolumbiane që prej vitit 1964 dhe klasifikohen si organizatë terroriste nga disa shtete, përfshi edhe Bashkimin Europian.

Fotoreporteri i AFP, Raúl Arboleda, ka ndjekur një pjesë të jetës së tyre në xhunglën Choco dhe stërvitjet që kryejnë për “t’i shërbyer kauzës”, të frymëzuar nga “El Che”.