SHPËRNDAJE

Shërbimi epidemiologjik i Institutit të Shëndetit Publik në Vranjë urdhëroi mbylljen e repartit të Ortopedisë në Qendrën Shëndetësore për shkak të baktereve të izoluara Klostridia.
Kryeshefi Dr. Slagjan Marinkoviq konfirmoi se për shkak të baktereve të rrezikshme patogjene, Departamenti Ortopedik i Spitalit të Përgjithshëm nuk pranon pacientë për disa ditë.
Të gjitha operacionet e planifikuara u shtynë. Ndërhyrjet dhe ekzaminimet e pacientëve kryhen ekskluzivisht në një klinikë ambulatore të specializuar në katin përdhesë të ndërtesës spitalore.

Bakteret janë rezistente ndaj shumicës së atibiotikëve, që njihen për vrasjen e spitaleve, shkakton diarre dhe inflamacion të zorrës së trashë./presheva.com/