SHPËRNDAJE

Drejtori i Zyrës për Kosovë dhe Metohi, Marko Gjuriç, ka thënë të hënën se Hashim Thaçi ka konfirmuar papërgjegjshmërinë e politikës së tij pasi që përhapja e ëndrrave të rreme për një lloj bashkimi të komunave të Luginës së Vranjës me Kosovën e vetëshpallur është e njëjtë me thirrjen për përshkallëzim të urrejtjes dhe mosbesimit mes banorëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

“Hapja e vendeve të reja të nxitjes së krizës nuk mund ta ndihmojë Thaçin as në përpjekjet për të hequr qafe kolapsin e karrierës së tij politike, as qytetarëve të Kosovës dhe Metohisë që duan të jetojnë në paqe dhe siguri”, tha Gjuriç, bënë të ditur zyra e KiM.

Ai ka thënë se në Preshevë, ku shumica janë kryesisht shqiptarë, në Bujanoc ku më shumë se gjysma e popullsisë përbëhet nga popuj jo-shqiptarë dhe Medvegjë, ku shqiptarët jetojnë në një numër simbolik, bashkëatdhetarët e Thaçit jetojnë në paqe dhe marrëdhënie normale me fqinjët e tyre serbë, si qytetarë të Serbisë.

“Kështu ishte, kështu është sot dhe kështu do të jetë përgjithmonë”, tha Gjuriç. Ai thotë se idetë e Thaçit për përhapjen e të ashtuquajturës Shqipëria e Madhe në pjesën e lindjes “projekteve shoviniste të errëta dhe të përhershme”, dhe askush, më së pakti shqiptarët në jug të Serbisë qendrore mund të përfitojnë nga reanimimi i ideologjive të urrejtjes.

“Si qytetar i Serbisë, Thaçi duhet të dijë se shumica e vullnetit të popullit të Serbisë të të gjitha nacionaliteteve, të shprehura shekuj më parë, se krahina në të cilën ai ka lindur është pjesë përbërëse e Serbisë dhe se separatizmi dhe idetë për Shqipërinë e Madhe janë një gjë e së kaluarës”, tha GJuriç./presheva.com/