SHPËRNDAJE

Gjidhënia nuk është e mundur për të gjitha nënat e reja  pasi llogaritet se 15 përqind e grave kanë probleme me laktacionin.

Por tani mijëra gra po shesin qumështin e tyre të gjirit në forume online dhe grupe në Facebook në përpjekje për të ndihmuar ato gra që nuk mund të ushqehejnë bebet e tyre me gji.

Këtu, Aiofe Finnerty, pedagog- asistent në University College Cork tregon se si ky qumësht i blerë në këtë mënyrë mund tu shkaktojë fëmijëve sëmundje, dhe padyshim që kjo është një rrugë e gabuar.

Sidoqoftë, ekspertët tani paralajmërojnë se kjo prirje e parregulluar mund t’i rrezikojë foshnjat të kontraktojnë sëmundje vdekjeprurëse si hepatiti dhe HIV.

 New mums are selling breast milk via social media but experts warn it can harm your kids

Ana e errët e kësaj tregtie në internet është se jo vetëm që nuk ka ligje që kufizojnë shitjen e qumështit të gjirit në internet – është gjithashtu i parregulluar në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë.

Por, janë gra të shumta që përkundër kësaj vazhdojnë këtë ‘biznes’ duke furnizuar në mënyrë të dyshimtë foshnjet tjera me qumështin e gjirit të tyre!