SHPËRNDAJE

Kane Tanaka është personi më i vjetër në botë, duke festuar datëlindjen e 117-të në një shtëpi pleqsh në Fukuoka, në jug të Japonisë.

Tanaka, datëlindja e së cilës ishte më 2 janar, mori një pjesë të tortës së shijshme të datëlindjes dhe komentoi me një buzëqeshje: “Është e shijshme, dua më shumë”.

Tanaka u emërua personi më i vjetër i gjallë vitin e kaluar, sipas Librit të Rekordeve të Guinness.

Mosha e saj rekorde simbolizon popullsinë e jetuar gjatë, e cila, së bashku me nivelin e ulët të lindjes, ngjall shqetësime për mungesat e punës dhe mundësitë për rritjen e ardhshme ekonomike.

Numri i foshnjave të lindura në Japoni ka rënë me rreth 5.9 për qind në më pak ose 900,000, për herë të parë që kur qeveria filloi mbledhjen e të dhënave në 1899, sipas Ministrisë Japoneze të Mirëqenies Sociale.

Tanaka u lind në vitin 1903, u martua në vitin 1922 me Hide Tanaka. Çifti ka katër fëmijë dhe birësoi edhe një fëmijë tjetër.