SHPËRNDAJE

Një studim 16-vjeçar, i cili gjurmoi në të dhënat e pothuajse gjysmë milioni burrave dhe grave, përfundon se një dietë e pasur me peshq parashikon një jetë më të gjatë.

Konsumi i peshkut është rekomanduar prej kohësh si pjesë e një diete ushqyese. Të pasura me proteina, vitamina dhe vajra të shëndetshëm me cilësi të lartë, peshqit konsiderohet një zgjedhje e shëndetshme.

Peshqit janë të pasur me omega-3 dhe gjatë viteve të fundit, ky vaj ka marrë një vëmendje të madhe nga hulumtuesit mjekësorë.