SHPËRNDAJE

Në moshën 16 vjeçare, Rita Ora ndihej sikur ishte në krye të botës: ajo kishte një marrëveshje me një kompani regjistrimi dhe po bënte atë që besonte – në atë kohë, të paktën – të ishte muzika “gjeniale”. Për fat të keq, ndjenja ishte e shkurtër. Në një takim me kompaninë, asaj iu tha që ajo ishte shumë e re dhe ata nuk ishin të interesuar të investonin në të.

“Ata ishin pak si: “Ti nuk do të na këndosh asnjë këngë pop?”, kujton Rita.

“Pas skenave, kishte shumë probleme politike që nuk dija se po ndodhnin, ku e bënte shumë më të vështirë për mua që të bëhesha artiste edhe të isha në gjendje të luftoj për muzikën time”.

Këto çështje u thelluan; ata madje kishin ndikim në llojin e muzikës që Rita donte të dilte jashtë: “Kam bërë kaq shumë regjistrime të këngëve që nuk do të dëgjohen kurrë dhe kjo është për shkak të momenteve dhe kohës”.

“Kjo nuk është e drejtë, kjo nuk është mjaft e mirë, kjo nuk po funksionon”, kishte menduar ajo me vete në atë kohë.

“Unë bëra gjithçka që mund të bëja për të qenë në fytyrat e të gjithëve në çdo kohë”, thotë ajo – dizajnin e modës, shfaqjet televizive, filmat dhe muzikën për filma. “Unë bëra gjithçka, kështu që njerëzit do të ishin si: “Mirë, mirë, mendoj se kjo bushtër po ia del”, thotë ajo duke qeshur.

Dhe në fund gjithçka u pagua. Rita publikoi albumin e saj të dytë në mbarë botën, “Phoenix”, në nëntor të vitit 2018. “Isha shumë krenare për këtë. Unë nuk mendoj se kam qenë ndonjëherë më krenare për diçka, sepse e dija udhëtimin e vështirë që duhej për të arritur atje”, thotë ajo.