SHPËRNDAJE

Në qytetin Zheiçang të Kinës mund të shihet Kulla Eifel, edhe pse origjinalja është 7000 km larg, në Paris.

Autoritetet kineze kanë ndërtuar imitime të ndryshme të ndërtesave të famshme nga Evropa dhe SHBA-të, në disa prej qyteteve të tyre.

Dhe disa ndërtime janë vërtet madhështore e për t’u admiruar, për nga përmasat.

Fshati Florentia, në Tianxhin, një imitim i një zone të Firences, është deri diku autentik pasi shumica e dyqaneve në atë rrugë janë të markave luksoze italiane.