SHPËRNDAJE

Ka mbaruar me sukses Turneu tradicional i shahut PRESHEVA 2020.

Ky turne ishte organizuar nga Qendra sportive Presheva në patronatin e komunës së Preshevës. Vendet e para sipas sekretarit të kësaj qendre Dashnim Saqipi u takuan:

1.Perparim Makolli

2. Petar Spasic

3. Nemanja Zivkovic

4. Bedri Sadiku

5. Dragoslav Petkovic

Ndërsa Isuf Kasumi ishte shahisti më i suksesshëm nga Presheva Nikoqirët e këtjë eventi sportiv kanë publikuar tabelën dhe rangimin e pjesmarrësve në garat e shahut e cila është si vijon:

1. Përparim Makolli 8

2. Petar Spasic 8

3. Nemanja Zivkovic 7½

4. Bedri Sadiku 6½

5. Dragoslav Petkovic 6½

6. Sulejman Suljovic 6

7. Mario Livaja 6

8. Muhamet Asllani 6

9. Nebojsa B Ristic 6

10. Isuf Kasumi 6

11. Besim Uruci 5½

12. Endrit Uruci 5½

13. Nedzmedin Sadiki 5½

14. Faruk Serifovic 5½

15. Faredin Osmani 5½

16. Hadzi Goran Djoric 5

17. Alban Mehmedi 5

18. Marko Markovic 5

19. Aleksandar Mihajlovic 5

20. Alija Ikic 5

21. Nuridin Hyseni 5

22. Nebojsa Blagojevic 5

23. Besnik Ibrahimi 5

24. Slobodan Puzic 5

25. Ardit Uruci 5

26. Shehat Xhakaj 5

27. Musa Ahmeti 4½

28. Fatmir Imeri 4½

29. Husein Alic 4½

30. Isa Zeka 4½

31. Ruzhdi Ibrahimi 4½

32. Agim Shemshiji 4

33. Sabri Zenuni 4

34. Arsim Gerguri 4

35. Rame Rama 4

36. Vesel Selimi 4

37. Zoran H Stojanovic 4

38. Gzim Bytyqi 4

39. Naser Bekteshi 4

40. Selami Zendeli 4

41. Sladjan Cvetkovic 3½

42. Shemsedin Sherifi 3½

43. Adnan Ibraimi 3½

44. Fatmir Zimberi 3½

45. Sejfullah Osmani 3½

46. Burhan Sadiku 3½

47. Selver Zendeli 3½

48. Dejan Stefanovic 3

49. Hysen Zenuni 3

50. Salim Zenuni 3

51. Mosha Gjorgjevski 3

52. Beqir Kadriu 3

53. Lundrim Sahiti 2

54. Naser Osmani 1½

55. Rinor Ymeri 1½

56. Emir Selimi 1

57. Slobodan Nedeljkovic 0

Sistemi i lojës ishte sistem zvicrran i cili u realizua me nëntë xhiro e afat kohorë prej 12 minutash plus 5 sekonda shtesë sipas rregullave të Fides./presheva.com/