SHPËRNDAJE

Më 12 qershor 2019, në mesditë, dogana në bashkëpunim me policinë, ndaluan kontrabandën e rreth 33 kilogram marihuanë në hyrjen e kalimit kufitar të Preshevës.

Droga u zbulua në një kamionetë me targa regjistrimi sllovene, ku një 47 vjeçar nga Beogradi, shtetas i dyfishtë i Sllovenisë dhe Serbisë, udhëtonte nga Maqedonia veriore në Slloveni.

Një kamionetën e zbraztë “Folksvagen” i dedikuar për transportin e ngarkesave të lehta arriti rreth mesditës në terminalin e Preshevës, ku doganieri e dërgoi atë për kontroll të hollësishëm tek skanerin doganor.

Shpejt doli i saktë dyshimi i doganierit që kishte dyshuar me të drejtë se kamioni nuk ishte i zbrazët siç duket.

Imazhi nga skaneri vuri në dukje parregullsitë në dysheme të automjetit, prandaj iu nënshtrua një inspektimi të detajuar.

Nuk ishte e lehtë për të gjetur bunkerin e fshehtë që u pa në imazhin e skanerit sepse ishte i fshehur mirë, duke treguar se ishte bërë nga kontrabandistët profesionistë.

Në mënyrë të veçantë, në ndarjen e veçantë në dysheme të automjetit, ishte një derë ​​që mund të hapej vetëm nga një telekomandë që shoferi nuk e kishte.

Për këtë arsye zyrtarët duhej të përdorin një vegla të posaçme për ta hapur atë, dhe më pas u gjetën 70 pako marihuanë me një peshë totale prej 32 kilogramësh dhe 737 gramë.

Shoferi i kamionit, sipas supozimeve ishte vetëm një kurir, pasi u tha zyrtarëve se ai ishte përgjegjës për transportimin e një kamioni me një ngarkesë të fshehur deri në Beograd, ku e pret marrësi i mallit i cili edhe posedon telekomandën për hapjen e bunkerit sekret./presheva.com/