SHPËRNDAJE

Antibiotikët rrezikojnë të prekurit nga gripi pasi që dëmtojnë imunitetin e trupave për të luftuar virusët në mushkëri thojnë shkenctarët.

Studimi i kryer me brejtës ka zbuluar se përdorimi i gjatë dëmton qelizat e mushkërive, shkruan Daily Mail.

Po ashtu tek brejtësit që janë përdorur antibiotikë është vërejtur se luftimi i virusit është tejet i dobët, derisa tek brejtësit që nuk është përdorur antibiotik luftimi ndaj virusit ka qenë shumë më i shpejtë.

Eksperimenti ka zgjatur vetëm për dy javë dhe efektet e përdorimit të antibiotikëve kanë qenë mjaftë të frytshme.