SHPËRNDAJE

Sipas statistikave, një i rrituri mesatar në SH.B.A. kalon rreth 2-4 orë në ditë duke qëndruar në telefonat e tyre.

Nuk është për t’u habitur, kjo varësi dixhitale shpesh çon në disa pasoja serioze – shikimi i vazhdueshëm në pajisjen tuaj bën presion shtesë në pjesën e përparme dhe të pasme të qafës tuaj.

Bright Side sjell disa mënyra për të lehtësuar dhimbjen në qafë dhe për të përmirësuar qëndrimin tuaj në shtëpi.

  1. Masazh me top tenisi

Kapni një top tenisi dhe filloni të masazhoni bazën tuaj të kafkës me të në mënyra të ndryshme.
Nëse ndjeni një zonë të ngushtë, shtoni presion për rreth 20-30 sekonda, atëherë lëshojeni dhe vazhdoni të bëni masazh.

Rezultatet: Një top tenisi do t’ju ndihmojë të rivendosni lëvizjen e qafës duke gërmuar në indin tuaj të butë dhe duke prishur ngushtësinë dhe ngurtësinë në muskujt tuaj.

2 . Përkuluni

Shtrihuni rrafsh në barkun tuaj me mjekër në dysheme dhe krahët tuaj të vendosur në anët tuaja.
Përkulni gjunjët në mënyrë që thembrat tuaja të arrijnë në mollaqe.
Kapni kyçin e këmbës me të dy duart.
Ulni dhe ngrini thembrat lart në tavan dhe kofshët tuaja larg nga dyshemeja. Tërhiqni torzën e sipërme dhe drejtohuni nga dyshemeja në të njëjtën kohë.
Mbajeni pozicionin për 10 sekonda.
Ngadalë uleni trupin tuaj në dysheme.

Rezultatet: Pozicioni i harkut do t’ju ndihmojë të rregulloni shpatullat e rrumbullakosura duke i hapur ato nga përpara dhe duke forcuar muskujt e shpinës gjithashtu.

3. Pozita e Deves

Gjunjëzoni në dysheme, vendosni gjunjët e gjoksit të këmbëve larg dhe kofshëve pingul me tokën.
Vendosini duart në pjesën e pasme të legenit tuaj me pëllëmbët në majë të mollaqeve.
Tërhiqeni butësisht bishtin tuaj përpara dhe mbështesni majën e sipërme të sipërme prapa.
Kap këmbët me të dy duart. Nëse nuk është e mundur, kthejeni gishtat e këmbëve për të ngritur thembrat tuaja, në mënyrë që t’i mbani ato me duart tuaja.
Uleni kokën prapa dhe mbajeni pozën për rreth 30-60 sekonda, pastaj kthehuni në pozicionin fillestar.
Rezultatet: poza deve do t’ju ndihmojë të lehtësoni ngurtësinë në muskujt e qafës dhe të rrisni lëvizshmërinë në këtë zonë

4. Ushtrimi i mjekrës

Uluni drejt dhe vendosni gishtat në mjekër.
Duke i mbajtur sytë në horizont, shtyni butësisht mjekrën tuaj drejt fytit tuaj derisa të ndjeni një shtrirje në bazën e kokës.
Mbajeni pozicionin për 5 sekonda, pastaj silleni përsëri mjekrën.
Përsëriteni 10 herë.
Rezultatet: Ushtrimi i mjekrës së mjekrës do t’ju ndihmojë të rreshtoni kokën drejtpërdrejt në kraharorin, të lehtësoni kompresimin në shpinë dhe të zvogëloni ngushtësinë në muskujt e qafës.

5. Zgjatja e muskujve në qoshe

Përballoni një cep të dhomës tuaj. Qëndroni me këmbët tuaja së bashku rreth 2 metra larg mureve.
Vendosni të dy parakrahët në muret para jush. Mbani bërrylat pak nën lartësinë e shpatullave.
Mblidhuni drejt qoshes derisa të ndjeni një shtrirje në gjoks dhe shpatulla.
Mbajeni pozën për 30-60 sekonda, pastaj kthehuni në pozicionin fillestar.
Rezultatet: Zgjatja e qoshes do t’ju ndihmojë të forconi muskujt e qafës dhe të luftoni kundër dhimbjes dhe shqetësimit në këtë zonë.