SHPËRNDAJE

Jeff Bezos ka thënë të hënën se do të dhurojë 10 miliardë dollarë për të luftuar ndryshimet e klimës.

Drejtori i Përgjithshëm i Amazon dhe njeriu më i pasur në botë ka njoftuar përmes një postimi në Instagram se do të fillojë fondin “Bezos Earth Fund”.

Bezos ka bërë të ditur se pret që të fillojë të jep grante këtë verë.

Me një vlerë neto të vlerësuar prej rreth 130 miliardë dollarë, kjo shumë përbën rreth 7.7% të pasurisë së tij.

View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ – Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

“Ndryshimi i klimës është kërcënim i madh për planetin tonë”, tha Bezos. “Unë dua të punoj së bashku me të tjerët, për të eksploruar mënyra të reja që ta luftojmë ndikimin shkatërrues të ndryshimit të klimës, në këtë planet që ne të gjithë e ndajmë”, ka shtuar ai.

Bezos është i vetmi amerikan në mesin e pesë personave më të pasur në botë, i cili nuk e ka nënshkruar “Premtimin e Dhënies”, në të cilin pjesëmarrësit premtojnë të dhurojnë më shumë se gjysmën e pasurisë së tyre gjatë jetës së tyre, raportojnë mediat e huaja.