SHPËRNDAJE

Derisa kirurgët i largojnë një pacientes tumorin e saj nga truri, ajo luan violinë.

Dagmar Turner, 53 vjeç, u diagnostikua me një tumor të madh në vitin 2013 pasi ajo pësoi një konfiskim gjatë një simfonie.

Nëna iu nënshtrua edhe radioterapisë, por tumori vazhdoi të rritej derisa mori masat 8cm me 4cm.

Ajo u zgjua gjatë operacionit i cili zgjati rreth 6 orë.

53 vjeçares iu dorëzua violina, dhe ajo nuk hezitoi të lunate me të.

Mrs Turner, a musician, was woken half-way through complex six-hour brain surgery, handed the violin and told to play scales. The approach allowed surgeons to identify and therefore avoid the areas of the brain that are activated while she plays

Qasja u lejoi kirurgëve të shmangin zonat e trurit që aktivizohen gjatë kohës që ajo lunate, transmeton Indeksonline.

Pas një operacioni të suksesshëm në Spitalin e “King’s College” në Londër, të udhëhequr nga profesor Keyoumars Ashkan, në të cilin u hoq 90 përqind e tumorit, zonja Turner është në shtëpi me familjen e saj.