SHPËRNDAJE

Shkencëtarët, novatorët dhe kompanitë po punojnë shumë për të lehtësuar sa më shumë jetën tonë të përditshme.

Shpesh hasim produkte për të cilat nuk kemi menduar ndonjëherë se na duhen apo sende për të cilat kurrë nuk kemi shpresuar se ato kanë ekzistuar.

Një pjesë e veçantë mobiljesh, e quajtur Soul Seat, është një prej tyre. Qëllimi i këtij krijimi nga një kompani amerikane Health nga Design është ta bëjë uljen këmbëkryq më të këndshme.

Kjo gjendje e ulur është e zakonshme në miliona njerëz, por pas disa kohësh, mund të shkaktojë dhimbje barku dhe dhimbje në gjunjë dhe viça për shkak të rrjedhës së kufizuar të gjakut.

Vendi ka një kulm të lartë, i cili mund të përshtatet në lartësi të ndryshme, një platformë më e ulët, ku mund të palosni ose kaloni këmbët tuaja, dhe këmbët e ndashme.

Ndërmarrja shpjegoi se përmirëson qëndrimin pasi që “heq legenin përpara, hap ijet e këmbëve dhe lejon që shtylla kurrizore të rreshtohet në një pozitë të rehatshme, neutrale”.