SHPËRNDAJE

Anija e madhe e lundrimit që është vendosur në karantinë ka frikësuar edhe shtetin tonë fqinj Kroacinë, sepse brenda saj gjenden edhe gjashtë kroatë. 

Kësaj anije i është ndaluar hyrja në portin Kaohsiung në Tajvan. Një burrë u dërgua nga anija në spital. Kjo anije aktualisht është e ankoruar në Hong Kong me gjashtë kroatë në bord, konfirmoi Ministria e Punëve të Jashtme dhe Evropiane.

Gjashtë shtetas kroatë janë futur në karantinë dhe nuk janë listuar si të infektuar me virusin deri më tani, thanë autoritetet lokale japoneze, të cilët thanë se të gjithë pasagjerëve u sigurohet ushqim, pije, ilaçe dhe furnizime të tjera. Ata kanë internet dhe filma falas.

Alarmi erdhi pasi anëtarët e ekuipazhit raportuan se kishin një temperaturë të lartë. Coronavirus është konfirmuar në pasagjerët që u larguan nga anija më herët.

Kujtojmë se në anijen Diamond Princess, 20 pasagjerë tashmë janë infektuar nga virusi. Për 48 orë, ata nuk morën frymë ajër të pastër jashtë ose nuk panë dritën e diellit me sy.

Një total 20 pasagjerë të infektuar u morën nga rojet bregdetare. Ata nuk na thanë se sa do të zgjasë karantina.