SHPËRNDAJE

Goran Rakiq, Vuçina Jankoviq, Zoran Todiq dhe Serxhan Vulloviq, mund të japin dorëheqje pas mbajtjes së Samitit të Parisit.

Kryetarët e porsazgjedhur të komunave veriore të Kosovës, Goran Rakiq, Vuçina Jankoviq, Zoran Todiq dhe Serxhan Vulloviq, ka gjasë të dorëhiqen sërish pas Samitit të Parisit, i cili do të mbahet më 1 korrik 2019, mendojnë shumë serbë në veri të Mitrovicës, duke u referuar fjalëve të presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, i cili ua ka rekomanduar kryetarëve të komunave veriore që të mos nguten me dorëheqjet derisa të përfundojë ky takim, i organizuar nga kancelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti francez Emmanuel Macron.

Stefan Samarxhiq, ekonomist, thotë se kryetarët e porsazgjedhur do të veprojnë ashtu siç u thotë Beogradi, respektivisht presidenti Vuçiq.

“Ai (Vuçiqi) në takimin që ka pasur me rreth 140 serbë të Kosovës u ka thënë atyre të mos nguten me dorëheqjet pa e ditur se çfarë do të ndodhë në Paris, më 1 korrik, në mes të liderëve serbë dhe atyre shqiptarë, me ndërmjetësimin e Merkelit dhe të Macronit. Por gjendja mund të ndryshojë pas ndërhyrjes së Njësive Speciale të Policisë së Kosovës. Kryetarët serbë ndodheshin në Beograd kur ka ndodhur aksioni i Policisë së Kosovës dhe ata kanë ardhur në Kosovë me fjalë të rënda, madje edhe fyese për liderët në Prishtinë”.