SHPËRNDAJE

Klubet e shohin verën dhe afatin kalimtari si mundësi që të rregullojnë ekipet e tyre, ku ka pasur mungesa në edicionin paraprak.

Secili kampionat tashmë ka ditën e vet që e mbyll afatin kalimtar.

Në Itali ka ende kohë, pasi afati kalimtar mbyllet në 2 shtator, qoi bie e hënë, në ora 20:00.

Por ën disa vende dita e mërkurë do të jetë e fundi, si Brazil dhe Kinë, ku duhet të kryhen të gjitha transferimet.

Në SHBA afati kalimtar është i hapur deri më 7 gusht. Sa i pëket Anglisë, ku pothuajse gjithmonë në vitet e fundit janë lider, afati kalimtar mbyllet me me 8 gusht.

Japonia ditën e fundit e ka me 14 gusht.

Në Kosovë afati kalimtar i futbollistëve do të përmbyllet më 17 gusht

Për kampionatet e tjera kryesore, ka ndryshime. Belgjika, Rusia, Spanja, Gjermania dhe Franca e kaun të njëjtën datë sikurse Italia, pra me 2 shtator, por në pothuajse në çdo vend ndrysho ora, por që e fundit është në 23:59.

Në Argjentinë do të mbyllet afati kalimtar më 24 shtator.