SHPËRNDAJE

Gratë e martuara stresohen shumë më tepër sesa gratë e lira. Ato sigurisht kanë burime të shumta stresi: punë, prindër dhe martesë.

Gratë që janë të stresuar kanë më shumë të ngjarë të pësojnë dhimbje koke, lodhje dhe zemërim. Prindërit janë shumë stresues, por për çudi, burrat në fakt shkaktojnë më shumë probleme për gratë sesa fëmijët.

Sipas hulumtimeve, madje 46 për qind e grave thonë se burrat e tyre iu shkaktojnë më shumë stres dhe se një gjë e tillë nuk kishte të bëjë me tradhtinë apo dhunën.

Është fakt që burrat veprojnë si fëmijë deri në moshën 43-vjeç. Kjo nuk bazohet vetëm në qëndrimet e tyre joserioze për çështje dhe sjellje të caktuara, por edhe në sjelljen e tyre ndaj fëmijëve.

Baballarët më shpesh argëtohen me fëmijët e tyre. Si pasojë, ne i shohim baballarët tanë si miq, pushues dhe ide argëtuese që lejojnë gjithçka.

Nënat janë më të interesuara për edukimin, disiplinën, shëndetin dhe edukimin e fëmijës së tyre. Gratë i ndjekin më shumë zakonet e përditshme të fëmijëve, duke u dhënë këshilla dhe ua ndalojnë shumë “marrëzira”. Nënat duket se gjithmonë janë “police të këqija”. Kjo prish marrëdhëniet e tyre me fëmijët dhe mund të çojë në konflikt midis vetë prindërve.

Në mënyrë që një grua të ndjejë më pak stres për shkak të mungesës së kohës së lirë dhe ndjenjës së fajit, burri i saj duhet të ndajë me të përgjegjësitë për të pasur fëmijë dhe të kujdeset për familjen në përgjithësi. Këtu janë dy të rritur, jo vetëm një grua, dhe kur bashkëshortët flasin për probleme, marrin vendime së bashku, dhe të dy janë përgjegjës për ta, kjo i ndihmon ata që të bashkohen dhe të zgjidhin shumë probleme.

Stresi mund të çojë në divorc dhe probleme shëndetësore, andaj sigurohuni që të keni sa më pak stres të jetë e mundur për të jetuar me familjen tuaj.