SHPËRNDAJE

Me ftesë të Institutit Heinrich Boll Stiftung kryetari komunës, Shqiprim Arifi ishte panelistnë në dy tryeza të rrumbullakëta njëra në Bruksel ndërsa tjetra në Berlin ku temë diskutimi ishte normalizmi, procesi i dialogut, parë nga ana e Republikës së Kosovës dhe Luginës së Preshevës.

Kryetari Arifi ka shprehur qëndrimin e tijë institucional se ne si komunë e Preshevës jemi kundër shkëmbimit të territoreve nëse cenohet integriteti territorial i Republikës së Kosovës. Populli preshevar dëshiron bashkangjitje komplete të trei komunava shqiptare siç janë Presheva, Bujanoci dhe Medvegja.

Kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi gjithashtu ka bërë thirrje që në këtë dialog të përfshihet edhe Lugina e Preshevës me përfaqësuesin e saj në Bruksel. Reciprociteti i shqiptarëve në Serbi të jetë gjëja minimale që do të përfitojnë qytetarët e komunës së Preshevës ka thënë Arifi në fjalimin e tijë si panelist në Bruksel dhe Berlin./presheva.com/