SHPËRNDAJE

Hulumtimet e reja kanë theksuar se Google dhe shfletuesit e tjerë të internetit ende të ndjekin ty në mënyrën e privatësisë, madje edhe në faqet më të ndjeshme.

Një studim i ardhshëm, që do të publikohet në revistën “New Media & Society” dhe që u raportua për herë të parë nga New York Times, panë që hulumtuesit skanonin 22.484 faqe pornografike.

“Modalitetet private në shfletuesit e internetit nuk janë projektuar kurrë si një rregullim i përgjithshëm i privatësisë”, thotë Lukasz Olejnik.

Faqet e palës së tretë janë në gjendje të zbulojnë nëse vizitorët e faqes janë në mënyrë private të shfletimit, diçka që Olejnik thotë se po armatoset kundër tyre.

Megjithatë, shumica e shfletuesve kurrë nuk e kanë konsideruar këtë si një të metë të madhe të privatësisë.

Aktiviteti juaj do të vazhdojë të jetë në dispozicion të ofruesit të shërbimit të internetit që mund të monitorojë aktivitetin tuaj duke përdorur adresën tuaj IP publike.