SHPËRNDAJE

“Blerja e një parfumi të shtrenjtë mund të jetë humbje e kotë parash, pasi aromat më atraktive janë të lira dhe të thjeshta”, thonë shkencëtarët.

Një studim i më shumë se 10.000 aromave, zbuluan se njerëzit nuk preferojnë alternativat më të shtrenjta në treg. Në vend të kësaj, aroma të tilla si jasemini dhe nenexhiku janë zgjedhja më popullore.

Duke shkruar në gazetën PLOS ONE, ata thanë: ‘Më shumë para nuk do të thotë parfume më të mira – disa nga aromat e mëdha të së shkuarës ishin formula relativisht të lira dhe është ende mjaft e mundur përzierja e lëndëve të para për të bërë parfume të mirë dhe të lirë.