SHPËRNDAJE

Muaji i kaluar ishte shtatori më i ngrohtë deri më tani, me temperatura jashtëzakonisht të larta të regjistruara pranë Siberisë, Lindjes së Mesme dhe pjesëve të Amerikës së Jugut dhe Australisë, njoftoi Kopernikus, shërbimi i monitorimit të ndryshimeve klimatike të Bashkimit Evropian.

Shtatori pas nesh ishte 0,05 gradë më i ngrohtë se i njëjti muaj i vitit të kaluar, ndërsa temperatura mesatare në shtator 2016, e cila ishte më e ngrohta deri më tani, ishte 0,08 gradë më e ulët se ajo e regjistruar këtë vit, tregon të dhënat./presheva.com/