SHPËRNDAJE

Stimulimet nga ambienti ndikojnë shumë në ngërçe, ne të gjithë themi që bebes i nevojiten stimulimet, mirëpo më së shpeshti nuk i marrin ato që i nevojiten

Ngjyrat, aromat dhe tingujt mund të jenë problematikë, domethënë bebja lindet tepër herët dhe truri nuk mund t’i procesojë të gjitha ato informacione.

Aq më parë kur është fjala për tingullin, kryesisht ata të cilët dëgjohen janë me tone të larta dhe nga ato bebet frikësohen.

Për këtë shkak reagojnë vrullshëm, thotë pediatrit dhe shtojnë që bebet nuk shohin mirë dhe atëherë orientohen ndaj atyre tingujve, ndërsa të gjitha ato informacione u janë “të tepërta”.

Marrin aromën, ngjyrën dhe tingullin, ndërkaq truri i tyre nuk është i aftë t’i përpunojë të gjitha këto.

Në fund të ditës, pas shumë informacioneve, bebja thjesht nuk mund të qetësohet dhe ne jemi ata të cilët patjetër duhet t’i ndihmojmë. Situatat e njëjta u ndodhin edhe të rriturve.

Kur jeni shumë të lodhur pas një dite të lodhshme dhe ktheheni në shtëpi me siguri nuk do të mund të flini gjumë.