SHPËRNDAJE

Mungesa e kompaktësisë etnike në artikulimin dhe mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të shqiptarëve në Serbi, po sjellë në pikëpyetje vazhdimësinë e jetëve tona këtu, ka shkruar kështu në rrejtin e tijë social në fb, presidenti i AFEDS-it, Muharrem Salihu .

Sipas Salihut shqiptarët në mënyrë të njëanshme nga administrata lokale dhe ajo qendrore po fshihen nga regjistrat themeltare dhe kur palët ankohen për këto veprime, kërkesat e tyre refuzohen.

Në këtë mënyrë po kryhet pastrimi etnik ndaj shqiptarëve autokton, shkruan Salihu.

Asnjëher më parë dhe më shumë se sot, përkatësia etnike nuk ka qenë më determinuese për fatin dhe egzistencën e shqiptarëve në Serbi, veçanërisht në Medvegjë thotë presidenti i AFEDS-it, Muharrem Salihu./presheva.com/