SHPËRNDAJE

Pjetër Rodiqi, bashkëshorti i këngëtares Vaçe Zela, është ndarë nga jeta. Është e vajza, Irma, që konfirmon se Rodiqi është ndarë nga jeta në Shqipëri, ku ishte rikthyer pas 21 vitesh qëndrim në Basel.Daljen e fundit publike Pjetër Rodiqi e pati në emisionin ‘Soirée’ në Top Channel, ku foli për njohjen dhe jetën me legjendën e muzikës shqiptare, Vaçe Zelën.

Në një reagim në rrjetet sociale, Irma Rodiqi shkruan:

Një yll më shumë iu shtua qiellit, për të ndriçuar edhe më fort pranë mamit.

Me pikëllim të thellë, sot kam barrën e rëndë t’ju njoftoj për largimin nga kjo jetë të babait tim të shtrenjtë, Pjetër Rodiqi.

Zoti e dinte dashurinë e tij të pafund për atdheun e dashur, prandaj edhe ia mundësoi ta kalojë këtë sëmundje të rëndë në Shqipërinë e tij të shtrenjtë, që nuk ia zevëndësuan dot kurrë as bukuritë e Vjenës, ku pat lindur, e as të Bazelit, ku për hir të dashurisë e përkushtimit ndaj familjes kaloi 21 vite të jetës së tij.

Unë e quaj veten vajzën më me fat në botë, që pata e do të kem gjithmonë në zemrën e në shpirtin tim një baba fisnik e me virtyte të rralla si ai.

Me dashuri e mirënjohje të pafund për gjithshka që babai im i shtrenjtë përfaqëson për mua e për këdo që ka patur fatin ta njohë.