SHPËRNDAJE

NP “Rrugët e Serbisë” në qershor planifikon për të vendosur 56 kamera në 14 portale në autostradën Beograd-Nish, njoftoi sot menaxheri i pagesës në rrugë Darko Saviq.

– Jemi në fazën e një projekti pilot për të instaluar video kontrolllimin apo kamera në pjesën e autostradës nga Beogradi në Nish, e cila ofron 56 kamera në 14 portale, ndërsa një nga mundësitë është për të matur shpejtësinë mesatare në autostradë – Savic u tha gazetarëve në Auto Show në Beograd, përcjell presheva.com.

Sipas tij, në vende të caktuara ku nuk ka zona pushimi është paraparë shpejtësia mesatare, dhe është planifikuar që sistemi të fillojë të funksionojë në qershor./presheva.com/