SHPËRNDAJE

Në dy raste të veçanta, të Mërkurën në vendkalimin kufitar të Preshevës, oficerët doganorë së pari parandaluan një përpjekje për të kontrabanduar pajisje dentare të fshehura nën një shtrat në kabinën e kamionit, dhe disa orë më vonë mbi 100 kilogramë kikirikë, qiqra, boronicë dhe ëmbëlsira të çokollatës në paletë tjetër të kamionit.

Pajisjet dhe materialet dentare u zbuluan gjatë inspektimit të kamionit me targa maqedonase, megjithëse shoferi 45-vjeçar i tha oficerit doganor se ai nuk do të raportonte asgjë përveç 23 ton fletë metalike në mbështjelljet që transportonte si ngarkesë kamioni, përcjell presheva.com.

Sidoqoftë, nën shtratin në kabinën e këtij kamioni u fshehën pajisje dhe materiale të ndryshme dentare, ndër të cilat ishin gjilpëra dentare, pllomba për mbushjen e dhëmbëve, shiringa, mishrat e dhëmbëve për lustrim, etj. Në deklaratën e dhënë pas zbulimit të shkeljes, shoferi deklaroi se ai e mori mallin në Shkup dhe se duhej t’ia dorëzonte një personi në Kroaci – njoftoi Administrata Doganore.

Disa orë më vonë, në një kamion tjetër, u zbuluan 109 kilogramë ëmbëlsira të ndryshme.

Drejtuesi i kamionit u përpoq të fshehë 50 kg kikirikë pikantë, 20 kg qiqra, 11 kg boronicë të thatë dhe 28 kg dragees çokollatë në dyqanin e paletave – sipas Administratës Doganore.

Siç thuhet, çështja e plotë iu dorëzua zyrës doganore të Nishit për juridiksion të mëtutjeshëm, dhe mallrat e padeklaruar u ndaluan përkohësisht./presheva.com/