SHPËRNDAJE

Zyrtarët e doganave më 16 shtator 2018, në bashkëpunim me policinë kufitare, në hyrje të vendkalimin kufitar të Preshevës, kanë zbuluar dhe ndaluar përpjekje për të kontrabanduar drogë mbi 20 kilogramë drogë, kryesisht marihuanë mbi 19 kilogram dhe mbi 1 kilogram heroinë, njofton dogana, transmeton presheva.com.

Rasti i parë u zbulua gjatë pasdites kur doganieri kishte kontrolluar detajisht
veturën Mercedes A Class me targa të Shqipërisë i cili po vinte nga hyrja e Maqedonisë. Makina u drejtua nga një shtetas shqiptar i cili i tha oficerit doganor se ai nuk kishte asgjë për të deklaruar.

Në bashkëpunim me punonjësit e policisë, oficeri doganor kishte dyshuar se në makinë ka diçka të fshehur, dhe ai arriti shumë shpejt për të konfirmuar dyshimet e tij.

Në pjesëë të veçantë, anën e pasme anësore midis tapicerisë dhe një pjese të herkur të krijuar dyfish ka gjetur 26 pako (15.64 kg) marihuanë. Në zgavrat e automjeteve, të cilat ishin krijuar posaçërisht për qëllime të kontrabandës, zbuluar dhe 2 paketa (1,068 gram) heroinë.

Jo shumë kohë pasi u zbulua përpjekja për të kontrabanduar drogë, një shtetas 34 vjeçar i Bosnjës dhe Hercegovinës, me veturë të targave të regjistrimit slloven, arriti në vendkalim.

Ky kontrabandist, ndryshe nga ai i mëparshmi, as nuk u përpoq të maskonte narkotikët që po transportonte. Pra, tre paketime marihuanë me peshë 3,948 gram, u gjetën gjenden nën ulësen e shoferit dhe pasagjerit, si dhe në bagazh./presheva.com/