SHPËRNDAJE

Tani kemi një situatë të mirë epidemiologjike dhe presim që të jetë e njëjta në tetor. Sidoqoftë, në nëntor, kur vijnë ditët më të ftohta, një rritje në numrin e njerëzve të infektuar me Corona virus është i pashmangshëm. Varet nga kujdesi ynë sa do të jetë dhe kjo është arsyeja pse ne kemi vendosur të mos lejojmë tubime të mëdha dhe vetëm gradualisht të lehtësojmë masat, thotë epidemiologu Branislav Tiodoroviq për “Blic”.

Shtabi i Krizave ka marrë një vendim i cili zgjat punën e objekteve hotelierike deri në orën 11, në vend të orës 21, siç ishte rregulli i mëparshëm. Arsyeja është koha e vjeshtës dhe nevoja për t’u siguruar furnizuesve të ushqimit një punë të zgjatur që ndryshonte nga puna e kopshtit.

Megjithëse situata epidemiologjike në Serbi është e favorshme, u konsiderua gjithashtu lehtësimi i masave kur bëhet fjalë për manifestime, por gjithsesi u hoq dorë nga ky vendim.

Duke marrë parasysh që ditët e ftohta po fillojnë, sigurisht që do të ketë më shumë njerëz në objektet hotelierike brenda, dhe jo jashtë, u vendos që orët e punës të zgjaten në 23, dhe jo në 21 siç ishte paraparë për hapësirën e mbyllur./presheva.com/