SHPËRNDAJE
Des etudiants en 3eme annee de gestionnaire de commerce de detail suivent leur premier cours, lors de la rentree scolaire au Centre professionnel du Littoral neuchatelois (CPLN), ce lundi 17 aout 2020 a Neuchatel. Tout les professeurs et les eleves du Centre professionnel du Littoral neuchâtelois (CPLN) faute de pouvoir respecter une distance sociale de 1m50 au moins, doivent porter obligatoirement un masque de protection facial contre la propagation du coronavirus COVID-19. (KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi)

Qeveria e Serbisë miratoi Projektligjin për Ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive sepse është e nevojshme të sigurohet pajtueshmëri e plotë me masat për të mbrojtur shëndetin dhe jetën e qytetarëve, për të ruajtur sistemin shëndetësor dhe ekonominë e vendit.

Ndryshimet në ligj parashikojnë futjen e masave të mbrojtjes personale dhe rritjen e përgjegjësisë së qytetarëve, për zbatimin e të cilave, përveç sanitarisë, janë përgjegjës inspektimi komunal dhe policia komunale, si për personat fizikë ashtu edhe për personat juridikë.

Shuma e gjobave për mos mbajtjen e maskave në ambiente të mbyllura dhe mosrespektimi i distancës fizike do të mbetet e pandryshuar (5,000 dinarë për individë dhe nga 50,000 deri në 300,000 për persona juridikë), por zbatimi i tyre do të jetë më i shpejtë dhe më efikas.

Numrat e saktë të qarqeve sipas qyteteve: Beogradi kryeson, por pikat e nxehta të reja shfaqen në Serbi

Propozimi i këtij ligji duhet të miratohet nga deputetët e thirrjes së re të Kuvendit të Serbisë.

Në seancë, u mor një vendim për të paguar një ndihmë financiare të njëhershme në vlerë prej 10,000 dinarëve për punonjësit e institucioneve shëndetësore nga Plani i rrjetit të institucioneve shëndetësore.