SHPËRNDAJE

Jeta mund të bëhet aq dinamike saqë mund të ndodh që t’i lini ditët të ikin dhe të harroni të rriteni mendërisht e emocionalisht.

Këtë po e themi në kuptimi se thjesht harroni ta bëni veten person më të mirë, ndonëse zhvillimi personal është krucial nëse dëshironi të jeni të lumtur, motivuar dhe të keni paqe.

Më poshtë i keni disa mënyra të cilat ju ndihmojnë të zhvilloheni:

Flisni me “veten” në mënyrë pozitive
Kur përdorni fjalë inkurajuese kur flisni me veten, ju e shpejtoni zhvillimin mendor dhe e rritni vetëbesimin.

Mos shpenzoni shumë kohë duke menduar
Koha e tepërt e shpenzuar duke menduar për vendimet dhe veprat mund të jetë kohë e shpenzuar kot. Kjo është diçka që e ngadalëson procesin e rritjes mendore. Në vend të kësaj, përqendrohuni në vepra në vend të mendimit.

Bëhuni komod me ndryshimin
Nuk ka asgjë që mund të mbetet konstante përveç ndryshimit. Por, kur gjërat të ndryshojnë, më mirë është të adaptoheni sesa ta luftoni ndryshimin.

Ballafaqohuni me frikën
Ndonjëherë pengesa më e madhe mes jush dhe progresit është frika. Prandaj është e rëndësishme të ballafaqoheni me frikën.

Qëndroni të fokusuar në synimet që i keni
Pavarësisht sa i gjatë është rrugëtimi, gjithmonë qëndroni të fokusuar në qëllimet që i keni dhe mos i lini sfidat e pengesat t’ju shpërqendrojnë.