SHPËRNDAJE

Situata epidemiologjike në rrethin e Pçinjë është jashtëzakonisht e pafavorshme, përqindja e pacientëve të rinj në lidhje me numrin e atyre që testohen sipas statistikave të fundit është 38.7 përqind, përcjell presheva.com.

Në fund të fundit, kjo është konfirmuar nga të dhënat e djeshme, të cilat thonë se nga 62 mostra, 24 ishin pozitive për koronavirus dhe se 20 ishin diagnostikuar nga Vranja, dhe 2 secili nga Bujanoci dhe Presheva.

Numri i pacientëve të shtruar në spitalet Covid në Vranjë është gjithashtu në rritje, si dhe ata që janë diagnostikuar me forma të rënda të sëmundjes shoqëruar me pneumoni.

“Ne po vërejmë gjithashtu një rritje në numrin e ekzaminimeve të para në ambulancat Covid në rrethin Pçinjës. Kështu, gjatë mëngjesit, 117 mostra u dërguan në Nish, në Laboratorin “Vatreno oko”, ndër të cilët numri më i madh kishte simptoma të këtij infeksioni viral. Për fat të mirë, ne arritëm të vëmë nën kontroll mini epidemitë që ndodhën në Qendrën tonë Shëndetësore dhe Institutin e Shëndetit Publik dhe ku nuk ka pacientë të rinj, “tha Dr. Sladjan Stankovic, një epidemiolog në Institutin e Shëndetit Publik të Vranjes, transmeton presheva.com.

Tani, sipas tij, kryesisht dominojnë të ashtuquajturat epidemi familjare, dhe se në raste të tilla, gjëja më e rëndësishme është që personi i sëmurë të vihet në vet-izolim ose trajtim spitalor sa më shpejt të jetë e mundur, në varësi të pasqyrës klinike.

“Situata në të cilën ndodhemi tani imponon nevojën për kontroll më të madh të me masat e mbrojtjes ndaj virusit Corona në ambiente të mbyllura, por edhe për shkurtimin e orëve të punës në objektet hotelierike dhe uljen e numrit të njerëzve të mbledhur në to, nga 30 në më pak,” tha ai. Dr. Stankoviq./presheva.com/